måndag 2 mars 2009

Tanke:Fem.Noll

Det första ord jag tänker på när jag började fundera över hur det egentligen står till med källor och utvecklingen runt den: Rörigt!

Rörigt var det inte var när man skrev ut och använde sig av källor på mellanstadiet, dvs. innan internets stora genomslag. Givetvis?! väger fördelarna tyngre med internet då det är otroligt smidigt att hitta information, eller kanske inte för du måste ju nästan 100 % av gångerna du hittar information dubbelkolla den informationen som du hittar om det verkligen stämmer. Jag menar så fort du googlar ett ämne så kommer det oftast upp ett stort antal bloggar som har med frågeställningen på ett eller annat sätt. Sedan finns ju wiki´s av olika slag, wikipedia - den fria encyklopedin som är den största, gör stickkontroller av informationen som finns på sidan, så övervägande så stämmer informationen där om jag uppfattat saken korrekt, men övervägande duger inte.

Utvecklingen är som sagt både positiv och negativ, men du har ju alltid ett eget val - du behöver faktiskt inte hänga med i utvecklingen som sker, du kan fortfarande söka din information enbart på det gamla traditionella sättet, men hur kul är det egentligen?
- Orka, som kidsen säger idag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar